460 Views |
Technology Transfer of Using High-Efficiency Microorganisms in the Fermentation Process of Durian Peels as Cattle Feed
From September 17-20, 2024, Associate Professor Dr. Chok Sorajak and Dr. Khanchai Danmek, in collaboration with NSTDA, organized a hands-on workshop titled "Production of Low-Cost Animal Feed for Beef and Dairy Cattle: A Community Food Center Approach" at the Rayong Provincial Livestock Office and Rayong Animal Research and Breeding Center. The workshop aimed to transfer knowledge to over 30 local farmers, enabling them to effectively reduce animal feed costs. This initiative was supported by ARDA under the 2024 fiscal year budget.
---------------------------------------
การถ่ายทอดเทคโนโลยีการใช้จุลินทรีย์ประสิทธิภาพสูงในกระบวนการหมักเปลือกทุเรียนเป็นอาหารโคเนื้อ
วันที่ 17-20 กันยายน 2567 รองศาสตราจารย์ ดร.โชค โสรัจกุล และ ดร.ขรรค์ชัย ดั้นเมฆ ร่วมกับ สวทช. จัดอบรมเชิงปฏิบัติการ “การผลิตอาหารสัตว์ต้นทุนต่ำเพื่อเลี้ยงโคเนื้อ-โคนม ในรูปแบบที่เหมาะสมต่อการผลิตในระดับศูนย์อาหารของชุมชน” ณ สำนักงานปศุสัตว์จังหวัดระยอง ศูนย์วิจัยและบำรุงพันธุ์สัตว์ระยอง โดยมีเป้าหมายเพื่อถ่ายทอดองค์ความรู้แก่ เกษตรกรในพื้นที่จำนวนกว่า 30 ราย เพื่อให้สามารถลดต้นทุนอาหารสัตว์อย่างเป็นรูปธรรม ภายใต้ทุน สวก. ปีงบประมาณ 2567